Mill en Vermeersch

Zou J.S. Mill het in de inleiding van On Liberty over Etienne Vermeersch hebben gehad?

Some of those modern reformers who have placed themselves in strongest opposition to the religions of the past, have been noway behind either churches or sects in their assertions of the right of spiritual domination.

Goede bedoelingen monden al te vaak uit in hun tegendeel. Het ideaalbeeld van een illusoire neutraliteit waaraan elkeen zou moeten voldoen is net zo goed een instrument van onderdrukking als elk door een religie opgelegd ideaalbeeld.

Submit a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s