“Efficiëntiewinst”, een bitter toverdrankje: loonlasten verlagen op de kap van de sociaal zwakkeren (dS)

Vandaag geen nieuwe blogpost, maar ik kan jullie, trouwe lezers, wel allemaal aanraden de opiniepagina’s van De Standaard te lezen, moest je me anders te hard missen.

(Nadien smijt ik de hele zwiek wel weer hier op mijn blog, geen zorgen.)

One comment

  • Heb al een tijdje het gevoel dat de hele discussie over onze welvaartstaat gericht steeds is op wat het allemaal kost aan de “gewone” burger, waardoor die gewone burger zich vragen gaat stellen omtrent waar zijn geld allemaal naar toe gaat. Misschien moet die gewone burger zich maar een keer de vraag gaan stellen waarom alles enkel maar met zijn/haar geld moet worden betaald, terwijl de “one percent” alleen maar rijker wordt op de kap van de gewone burger en in het algemeen de maatschappij via fiscale voordelen of gewoonweg financiële spitstechnologie, wat al te vaak een eufisme is voor fraude). Profitariaat is heus niet beperkt tot ongeschoolden, migranten en kansarmen: fiscale voordelen en belastingsontwijking zijn ook “kosten” voor een maatschappij die ervan uitgaat dat iedereen “gelijk” bijdraagt.

Submit a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s