Perplex

Onder de titel ‘Perplex’ schrijft Bart Haeck vandaag het volgende in De Tijd:

Het lijkt erop dat de slechte peiling van de PS van het afgelopen weekend politiek zwaarder zal wegen op de gehoopte hervormingen dan de aanbevelingen van de Europese Commissie en AmCham (de Belgisch-Amerikaanse kamer van koophandel) samen.

– Ik mag verdomme hopen dat een partij meer rekening houdt met het programma waarmee ze verkozen raakt en met wat haar kiezers van haar verwachten -en dus ook dat ze haar koers bijstelt wanneer ze dat programma verloochend heeft en daarvoor dreigt afgestraft te worden door haar kiezers- dan met wat een lobby-organisatie als AmCham haar verzoekt te doen. Je kunt dat partijprogramma dom vinden, onverantwoordelijk, of economische zelfmoord. Maar laten we alsjeblieft niet perplex staan wanneer een partij die aan de macht komt haar programma ook tracht uit te voeren.

– Dat gezegd zijnde: De PS heeft de procedure die leidt tot de aanbevelingen (lees: verplichtingen) van de Europese Commissie aan ons land mee goedgekeurd. Er rammelt vanalles aan die procedure – dat de Commissie een land een begroting kan opleggen zonder dat de burgers van dat land de Commissie ter verantwoording kunnen roepen is op z’n zachtst gezegd problematisch -, maar ze is wél mee goedgekeurd door de PS. Achteraf huilen is dan wat hypocriet.

Submit a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s