Kinderarmoede en Musicals

Schrijft Ingrid Lieten in het Voorwoord van de Vlaamse Armoedemonitor 2013:

In deze Vlaamse Armoedemonitor focussen we eveneens sterk op de doelgroep die mij het nauwst aan het hart ligt, namelijk onze kinderen. Vanuit Vlaanderen hebben we er duidelijk en onomwonden voor gekozen om van kinderarmoede een absolute prioriteit te maken, die we blijven aanhouden. (…) Nog sterker inzetten op de vroegste levensjaren én op jonge toekomstige ouders is dan ook de boodschap.

Een van de organisaties die precies daarop focust is de vzw Recht-Op met het project ‘Jonge Ouders’, dit jaar nog laureaat van de Cera-prijs voor het Vlaamse Jeugdwelzijnswerk.

Maar wat lezen we drie dagen nadat minister Lieten beweert dat “nog sterker inzetten op de vroegste levensjaren én op jonge toekomstige ouders dan ook de boodschap is”? Het project ‘Jonge Ouders’ krijgt geen toelage meer.

In volledig ongerelateerd nieuws: de Vlaamse Regering kende vandaag een subsidie toe van 850.000 € aan Musical van Vlaanderen voor ‘Assepoester, het tamelijk ware verhaal.’ Het belooft een prachtig spektakel te worden.

Edit (10/05/2013): Amper twintig dagen na het besluit van de Vlaamse Regering om 850.000 € toe te kennen aan Musical van Vlaanderen, en twintig dagen na het schrijven van deze blogpost, heeft het nieuws ook de redactie van De Morgen bereikt. Kort op de bal spelen, noemen ze dat.

4 comments

Submit a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s