Turing Test: versie justitie en administratie

Hoe kan ware artificiële intelligentie herkend worden? Alan Turing: als de machine op zo’n manier kan antwoorden op vragen die we haar stellen dat we niet in staat zijn haar reacties te onderscheiden van de reacties van een mens, dan is die machine het stadium van de louter machinale intelligentie ontstegen en heeft ze ware artificiële intelligentie bereikt.

De blog Heresy Corner paste de Turing Test toe op de Engelse justitie, en ziet haar falen:

<It is> capable of bovine stupidity, lack of perspective, literal mindedness, rigid adherence to procedures and a remorseless (but quite logical) following up of an initial flawed premise to an absurd and unjust conclusion. All characteristics of machine intelligence. Added to this, recent years have increasingly seen an eschewing of discretion in favour of procedural regularity and unthinking conformity to rules and guidelines.

Vraag je af: slagen justitie en overheidsadministratie in België wél voor de Turing Test? Vraag je af: in welke richting evolueren we?

Submit a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s