2014 (bis)

Een nieuw jaar, een nieuw begin, en dus ook nog eens een poging om deze blog uit zijn comateuze toestand op te wekken. Ik zou willen kunnen zeggen dat het op algemeen verzoek is, dat ik dagelijks bedolven word onder brieven van bewonderaars groot en klein – niets van dat alles. Het is louter ijdelheid die me drijft. IJdelheid, en het plezier van het schrijven zelf.

De redenen voor de sluimertoestand doen er verder niet veel toe: een nieuwe job die nogal wat tijd vergt, andere projecten die er wat tussen kwamen fietsen, die grote vijanden van creativiteit, luiheid en inertie. “In 2014,” zei ik echter tegen mezelf (het is tenslotte de tijd van goede voornemens, en wie me een beetje kent zal zich er niet over verbazen dat ik, burgermannetje in het diepst van mijn gedachten, me niet aan dit ritueel van goede voornemens aan het begin van een nieuw jaar kan onttrekken), “in 2014 gaat het anders zijn. In 2014 zal ik mijn blog weer tot leven wekken, zullen duizenden (wat zeg ik? tienduizenden! honderdduizenden! miljoenen!) zich weer aan mijn woorden laven, zal ik de natie weer verblijden met mijn diepste zielenroerselen, en gejuich zal weerklinken overal waar ik kom!”

Je weet wellicht al hoe dit zal aflopen.*

En toch. In de hoop dat de strijd tegen luiheid gewonnen zal worden: Watch this space.

*Hint: Niet erg goed.

2 comments

Submit a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s