Piketty en het sociaal contract

UCSIA vroeg me voor hun lezingenreeks ‘Het sociaal contract herbekeken’ aan de Universiteit Antwerpen om een presentatie over Thomas Piketty en het sociaal contract. In vorige lezingen kwamen onder andere Hobbes, Locke, Rawls en Nozick aan bod. Vanaf minuut vierenveertig ben ik te horen, over Piketty’s mens- en maatschappijbeeld, zijn manier om een bepaalde opvatting van sociale rechtvaardigheid te legitimeren, democratische vernieuwing, verschillende opvattingen van eigendom, en zijn breuk –of niet– met het kapitalisme.

Submit a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s