Gevangen in een eeuwig heden

Glooit aan de horizon een nieuw Utopia? Op vraag van cultureel tijdschrift De Witte Raaf schreef ik een stuk over Thomas Piketty’s Kapitaal en ideologie. Eerder dan een uitgebreide samenvatting is het een kritische beschouwing geworden, cirkelend rond de ook door Piketty niet geproblematiseerde verhouding tussen vrijheid en eigendom, die nochtans bepalend is voor de kapitalistische orde en voor ons begrip van de mens als homo oeconomicus, bouwsteen van de moderne maatschappij.

Het volledige artikel vind je hier, of in nr. 205 van De Witte Raaf (mei/juni 2020), vrij verkrijgbaar in boekhandels, bibliotheken, en culturele instellingen.

Submit a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s