Een einde en een begin

Iets meer dan twee jaar geleden kreeg ik telefoon. Het was even na de verkiezingen, en Freya Van den Bossche, vers verkozen in het Vlaams Parlement, zocht een medewerker. Ik kende haar niet, we hadden elkaar voordien nooit gezien, op een telefoontje na ook nooit gesproken, maar zij zocht mij. En ik vond haar. En samen hebben we keihard gewerkt in dat Vlaams Parlement, in de commissie Welzijn. We kloegen de gebrekkige investeringen in de kinderopvang aan, de armetierige hervorming van de kinderbijslag –een enorme gemiste kans–, de desinteresse in geestelijke gezondheidszorg, en we zetten het thema van de jeugdhulp weer op de kaart: we gingen heel Vlaanderen rond om ons oor te luister te leggen bij mensen die elke dag opnieuw geconfronteerd worden met de gebrekkige manier waarop Vlaanderen omgaat met zijn kwetsbare jongeren, we dwongen hoorzittingen af in het parlement om Vandeurzen met die problemen te confronteren, we realiseerden hoognodige aanpassingen. En Freya zal zich de komende jaren onvoorwaardelijk blijven inzetten in het Vlaams Parlement voor de meest kwetsbare mensen in onze samenleving. Mijn traject hier zit er echter bijna op: veel kan ik er nog niet over kwijt -watch this space!-, maar ik heb een aanbod gekregen dat ik niet kon weigeren, en waardoor ik, met erg veel spijt in het hart, afscheid zal moeten nemen van mijn werk in het Vlaams Parlement. Dat betekent natuurlijk ook dat Freya op zoek moet naar een nieuwe medewerker: wie zich de komende jaren met hart en ziel wil inzetten ‘voor de goede zaak’, en de jeugdhulp en geestelijke gezondheidszorg kent: laat van u horen. 

— — —

Freya Van den Bossche zoekt dus: een parlementair medewerker (m/v/x):

De medewerker ondersteunt Freya Van den Bossche in haar parlementair werk, waarbij de focus ligt op jeugdhulp en geestelijke gezondheidszorg. De gezochte medewerker kent dan ook zijn/haar weg in die domeinen: hij/zij heeft een gedegen dossierkennis, en kan bogen op een breed netwerk. Kennis van andere welzijnsthema’s strekt tot aanbeveling.

Als parlementair medewerker bouw je de welzijnsdossiers verder op en ontwikkel je mee nieuwe acties om de jeugdhulp en de geestelijke gezondheidszorg in Vlaanderen verder te verbeteren. Je bereidt mondelinge en schriftelijke vragen voor over actuele thema’s, en verzorgt mee de communicatie van het parlementslid. 

We zoeken een gedreven persoon die inhoudelijk sterk is en een vlotte pen heeft, pro-actief is, en zelfstandig kan werken.
Wie zich herkent in dit profiel, kan cv en motivatiebrief opsturen naar job.freya@gmail.com.

Submit a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s